Skip to main content

Past Event

A Whole Child Approach to the AB86 Expanded Learning Opportunities (ELO) Grant

teacher in a classroom

A free virtual convening for ALL California educators and education leaders. Registration is now open.

Event Description (as published on CCEE Web site)

The California AfterSchool Network, California Department of Education (CDE) Expanded Learning Division, and the California Collaborative for Educational Excellence (CCEE) are collaborating to offer ALL California educators and education leaders, of all sectors, an opportunity to participate in a free virtual convening to support A Whole Child Approach to the AB86 Expanded Learning Opportunities (ELO) Grant.  Click here for more details.

WestEd will co-present a workshop with the California Afterschool Network from 10-11:30 am on May 5 called Expanded Learning Opportunities Increase Attendance and Experience of Protective Factors. Presenters will share results from two quasi-experimental design studies that show that after-school participation is linked to greater school day attendance and to experiencing more protective factors.

Schedule*

9:00 AM – 9:50 AM: Welcome & Opening Keynote (50 Minutes)

9:50 AM – 10:00 AM: Break (10 Minutes)

10:00 AM – 11:30 AM: Workshop Session 1 (90 Minutes)

11:30 AM – 12:10 PM: Lunch Break (40 Minutes)

12:10 PM – 12:35 PM: Plenary Session (25 Minutes)

12:35 PM – 12:45 PM: Break (10 Minutes)

12:45 PM – 2:15 PM: Workshop Session 2 (90 Minutes)

2:15 PM – 2:25 PM: Break (10 Minutes)

2:25 PM – 3:00 PM: Closing Session (35 Minutes)

*Schedule is subject to change.

Wednesday, May 5, 2021 from 9:00 am to 3:00 pm – Zoom

As part of the Assembly Bill (AB) 86 COVID-19 relief package $4.6 billion will be distributed to LEAs through the Expanded Learning Opportunities Grant, which can be used for extended instructional learning time, learning supports, health, counseling mental health and social-emotional learning, community learning hubs, supports for credit deficient pupils, and training for school staff.

Register Now

View More Events

Event Type

Virtual Institute

Date

May 5th, 2021

Time

9:00 am

Location

Online

Organizers

The California AfterSchool Network, California Department of Education (CDE) Expanded Learning Division, and the California Collaborative for Educational Excellence (CCEE)

Audience

Policymakers, Public, Administrators